Bilferie til Alpene, tips om sikker pakking for en smidig reise

Er målet for vinteren Alpene, Lofoten eller noen vinterlige deler av landet, så er det like viktig å fokusere på sikkerhet i bil som på slalåmski og afterski-party-antrekket. Bilen må ikke bare pakkes sikkert, men også utstyres med lys som gjør deg visibel og uforutsette hendelser fjerne.

Jo bedre bilen er pakket, jo bedre blir reisen. Skal man reise til Alpene, så må man regne med minst en overnatting uansett fra hvor i Norge man starter fra. Sjekk ut ekstralys på nett slik at du ser farene som oppstår når du er trøtt og mørket faller på.

Pakking av bil

Det første prinsippet man må lære seg er ABC. ABC er en teknikk som stammer fra lagerlogistikk og som handler om å rangere innholdet. Pakk innenfra og ut og sørg for at det du garantert trenger på turen ligger ytterst. Men det største problemet ditt er garantert kona di, for hun vil ha sminkepungen og hundeburet tilgjengelig for en hver pris.

Sikkerhetsnett i bilen

Det som er farlig på glatte veier, uansett hvor man er, er løse gjenstander. De kan skape enorm skade, på materiell og passasjerer. Man kan skaffe seg et nett som holder bagasjen fast ved uheldige hendelser som man ikke hadde tenkt på. Sørg for å koble fast nettingen når dere kjører på de glatte veiene.

Kom trygt fram til målet

Det viktigste er at man kommer trygt fra til målet, enten det er Alpene eller svigerforeldrene. Gode ekstralys på bilen er kanskje det som redder flest liv i dag, noe som gjør en billig investering verdt å tenke på. Ikke nøl med sikkerhetstiltak når veiene blir glattere enn skøyteisen midtvinters.

Det regner, og regnet fryser når det treffer bakken