Turismen i endring


De norske turistene nøyer seg ikke med å reise til Syden lengre. De vil enten lengre vekk, eller utforske sitt eget land.

Det handler om å oppleve, om å skape minner sammen med de man er glad i. Nordmenn er blant de heldige som ikke har blitt så preget av finanskrisen som har regjert i flere europeiske land de siste årene. Det betyr at de reiser mer enn andre europeere og de bruker villig penger på feriene. Men hva ønsker nordmenn ut av reisene sine?

Eventyr!

Nordmenn ønsker seg eventyr når de er ute å reiser. Noen vil gjerne legge ut på spennende turer i fjell og mark, gjerne i fjerne strøk. Det har også blitt stadig mer populært å bestige fjell her i Norge eller til og med legge ut på sykkeltur fra nord til sør.

Det er også gjort endringer i hvordan man organiserer reisene sine. For mange er det nå mer vanlig å organisere reisene selv, rett og slett for å spare penger og oppnå mer selvstendighet. Samtidig er det også blitt mer vanlig å legge opp til aktiviteter på reisen med å kjøpe gavekort fra for eksempel http://youwish.no/ hvor du kan finne opplevelser som RIB båt og tur med hundespann.

Ut i naturen

Stadig flere nordmenn er opptatt av å utforske den norske naturen og alt den har å by på. Det betyr at man velger reiser som tar en dypt inn i norske skoger for å oppleve naturen på sitt villeste. Alt etter erfaringsnivået er dette noe man bør gjøre med erfarne guider som har god kjennskap til det aktuelle området.

Noen av turene du kan kjøpe gavekort på er hundekjøring med og uten overnatting, moskusweekend, hvalsafari, bjørnesafari, soppsafari, herregårdstur og ulvesafari. Man kan aldri garantere at man ser de aktuelle dyrene, men sjansene er absolutt til stede, spesielt med disse guidene som kjenner områdene som sine egne bukselommer.

Hvile og avslapping

Mange er også opptatt av det å kunne slappe av og samle energi til hektisk hverdagsliv. Da er det glimrende med muligheter for å kjøpe gavekort på Spa-weekend eller gode matopplevelser.