En annerledes Norge-opplevelse

Det sørlige Norge har som kjent mye bedre klima enn i nord, og de fleste store byene ligger også sørpå. Men for turister fra utlandet frister ikke slikt som storbyer og varmt vær, det har de nemlig nok av der de kommer fra. Da frister det mye mer med et vilt landskap og kalde vintre som de aldri har kjent på kroppen før, og derfor opplever Nord-Norge nå en kraftig vekst i antall turister.

nordlysNordlyset er nok den viktigste årsaken til at folk strømmer til Nord-Norge. Land som Kina, Japan og Sør-Korea ligger alle sør for polarsirkelen, og opplever derfor aldri nordlys. Flere byer i Nord-Norge tilbyr nordlysopplevelser, og frister med annonser hvor det blir avbildet spektakulært nordlys. I storbyer som Tokyo, Shanghai og Seoul er det så mye lysforurensing at du aldri kan se en klar stjernehimmel, men i Nord-Norge kan storbyfolk få oppleve en stjernehimmel som ikke ligner på noe de har sett før.

I et tidligere innlegg ble skrevet der om hvordan nordmenn stadig utforske sitt eget land. Les mer om dette her.

I 2016 foretok kinesiske turister 120 millioner utenlandsreiser, ifølge China National Tourism Administration. Halvparten drar på pakketurer, men den individuelle turismen øker – Altaposten

Flere faktorer inne i bildet

Som kjent er det alfa og omega å ha penger å bruke når man er på ferie, og den svake norske kronen har sannsynligvis spilt en viktig rolle i økningen av turisme. For turistene blir det billigere å reise til Norge, siden den norske kronen er mindre verd i forhold til deres egen valuta. Dette i seg selv vil være en sterkt medvirkende årsak til at det er lettere for dem å ta valget om å reise hit.

Alle liker å føle seg trygge når de er på ferie og nyter fritiden, og Norge ligger fortsatt lavt på listen over land hvor det er stor sannsynlighet for å oppleve terror.