To flotte norske bilferier med utgangspunkt i Oslo

2020 ble året der mange tok en skikkelig bilferie i Norge for første gang på mange år. Det finnes svært mange flotte steder å se langs norske veier, og i denne artikkelen har vi samlet våre favorittreisemål som du kan bruke når du skal planlegge din neste bilferie i Norge.

Noe av det flotteste med en norsk bilferie er muligheten til å kombinere mange ulike turer i en. Man kan dra på flere toppturer, badeferie eller andre flotte aktiviteter i norsk natur og i byer enten det er på kysten eller inn i landet.

Oslo til Bergen via Riksvei 7

Om man ønsker å ta en tur til Norges nest største by kan man ta både den flotte Bergensbanen, men bil er også en mulighet. Om man tar Riksvei 7 over Hardangervidda kan man se mye flott natur. Før man begynner på veien ned fra fjellet kan man se spektakulære Vøringsfossen hvor vannet er i fritt fall i hele 145 meter. Deretter kommer man ned og får se de dype fjordene i all sin prakt mens man fortsetter turen mot Bergen.

Stavanger via Haukelifjfell

En annen fin tur fra hovedstaden er å reise via Haukelifjell til Stavanger. Ikke bare får man opplevd den flotte kystbyen, men det er også mange flotte steder å stoppe underveis. Før man krysser fjellet får man oppleve Telemarkslandskapet og her finnes det også mange flotte steder å stoppe for oppleve norsk kultur langs veien.

Husk at snøen kan ligge på fjellet til langt utover sommeren, og dersom du planlegger å krysse en av de mange norske fjellovergangene er det lurt å sjekke at de er åpne, og dersom det er snø og dårlig føre kan det være lurt å gå til anskaffelse av billige vinterdekk slik at man ikke blir stående fast eller utsetter seg selv for unødig risiko.

På andre siden av fjellet kan man ta en avstikker til Odda og ta turen opp til Trolltunga dersom været tillater det. Dette er likevel en tur som krever både planlegging og brukbar kondisjon, så man bør planlegge å være i rute tidlig på dagen dersom man ønsker å ta denne. Litt nærmere Stavanger kan man ta turen til Prekestolen som gir en fabelaktig utsikt utover Lysefjorden. Denne turen er mindre krevende enn turen opp til Trolltunga.