På reise i Nord Trøndelag

Midt i Norge finner du et fylke som kanskje ikke er på turistenes radar så veldig ofte. Men er man på vei nordover er man tvunget til å kjøre igjennom, og da kan det være greit å vite hva man kan ta seg til på turen. 

Nord-Trøndelag er kjent for å ha spredt bosetning og noen små byer og tettsteder. Faktisk har de landets minste by, Kolvereid. Ellers har du Namsos, Steinkjer, Verdalsøra, Levanger og Stjørdalshalsen. Om man ikke reiser med bil, buss eller tog, er det også lett å komme seg dit med fly ettersom du finner de tre flyplassene Værnes, Namsos og Rørvik i Nord-Trøndelag.

Rikt kulturliv

Foruten å være kjent for trønderrocken huser fylket en god del spennende festivaler som for eksempel Namsos Rockfestival, Råttistock og Soddjazz. I Namsos finner du også et nasjonalt ressurs og opplevelsessenter for pop og rock; Rock City. En god del av fylkets artister samarbeider også med Trondheim om Rockheim, et nasjonalt kultursenter for rock som har fått støtte fra Kulturdepartementet.

Noe av det som Nord-Trøndelag er mest kjent for er flere friluftspill og revyer. De to største friluftspillene er Spelet om Heilag Olav og Operaen Olav Engelbrektson. Spelet om Heilag Olav kalles også Stiklestadspelet og fremføres hver sommer på Stiklestad Nasjonale Kultursenter i Verdal. Det ble fremført for første gang i 1954 og handler om Olav Digres ankomst til gården Suul før han ble drept i slaget ved Stiklestad i 1030. Stykket er dels basert på de historiske hendelsene som er omtalt i Snorre Sturlasons kongesagaer men det er også tatt noen kreative friheter.

Det er mange spennende museum å besøke i Nord-Trøndelag også. Et av disse er Kystmuseumet i Rørvik, hvor du får et unikt bilde av kystlivet i Norge og du får oppleve en butikk slik de var i 1918. En annen del av museumet er fiskeværet Sør-Gjæslingen.

Flotte naturopplevelser

Du kan ta hele familien på besøk til Namsskogan Familiepark, en park hvor du kan oppleve mye spennende for store og små. Det er viktig å være obs på når parken har åpent ettersom de ikke følger vanlige sesonger. I periodene de har åpent har du 5 timer hver dag du kan boltre deg i norsk natur og dyreliv. Er du veldig nysgjerrig på rovdyrene i parken, kan du faktisk overnatte i en av 5 lavvoer midt blant rovdyrene. Noen av dyrene du kan se her er ulv, jerv, gaupe,alpakka og bjørn.

Foruten det å oppleve dyrene på nært hold er det mange spennende aktiviteter for små og store i denne parken. Du og barna kan velge mellom hesteridning, Fotosafari, fisking, barnas dyrepark eller kose deg med kræsjbåter. Det finnes to spisesteder hvor du kan få alt fra pølser til is, slik at både du og ungene har nok energi til å fullføre en hel dag med fullt program her.

Alt det som er nevnt her er bare en brøkdel av alt som du kan finne på i Nord-Trøndelag. Her er det bare fantasien som setter grenser for hva du og familien kan ta dere til!