Natur eller storby?

Godt kjent i Nord? Da kan en tur til Østlandet anbefales.

Det er ingen tvil om at Norge er et vakkert land med vill natur som alle kan finne inspirasjon, styrke og glede i. Men det er også et land med stor variasjon, enhver nordmann kan lære noe nytt om sitt land ved å besøke forskjellige deler av landet. Så om du allerede er godt kjent i Nord-Norge, kan en tur til for eksempel Oslo gjøre seg. En side du kan besøke for å booke hotell er www.hotelloslo.info.

Kultur og historie

Oslo har mye å by på for de fleste. Det er ikke bare en multikulturell smeltedigel av en storby. Det er også en by som er preget av historie og kultur. Du finner historiske bygninger som er rammet inn av grønne trær og moderne arkitektur. Det finnes et rikt cafeliv og det er restauranter for enhver gane og lommebok.

Oslo er også en av byene i Norge hvor de praktfulle kulturopplevelsene står i kø. Du finner spennende teater som Det Norske teateret, Det Nye Teateret og Nationaltheatret. Er du mer interessert i Opera, Ballet og spennende matopplevelser, er Operahuset i Bjørvika plassen for deg. Det finnes også flere kinoer rundt om i byen, og et Cinematek for de som er spesielt interesserte i film. Stadig holdes det spennende premierer med mange spennende mennesker på den røde løperen.

Ettersom Oslo er hovedstaden, er det også her de store artistene kommer når de skal innom Norge på sine turneer. Det samme gjelder arrangement som for eksempel Disney on Ice og Riverdance for å nevne noen.

Slottet i Oslo

Tilbake i tid

Ønsker du å bli kjent med norsk historie er det mye å ta seg til i Oslo, selv om man ikke skulle tro det. Du kan besøke friluftsmuseet på Bygdøy og se hvordan folk levde før i tiden. Eller ta en tur på Akershus Festning og bli kjent med forsvarets historie. Du kan også besøke Vikingskipet og Kon-Tiki på hver sine museum.

Ikke glem at det også er en spennende botanisk hage på Tøyen, rett i nærheten av Munch Museet.