Kjøpe hytte i Norge – tips om økonomi

Det er svært mye som skjer på boligmarkedet nå for tiden. Pandemi, nedstengninger og store problemer i råvare-industrien har skapt et sug i boligmarkedet og hyttemarkedet. Det betyr at man må være forsiktig når man beveger seg i markedet. Men det kan også bety store muligheter for dem som har finansieringen i orden.

Vi ser at de to markedene henger tett i hop, og at boligprisene har økt med 6% bare det siste året. Vi vet samtidig at boligprisene har økt mye mer enn inflasjonen, og at det må ville stabilisere seg før eller siden. Så går du med hyttedrømmen, så kan tiden være inne akkurat nå.

Hvorfor kjøpe hytte nå

Det er flere grunner til at du bør kjøpe hytte nå. Det handler om usikkerhet og risiko. Du kan for eksempel skaffe en refinansiering boliglån gjennom Nordax og dermed slå to fluer i en smekk:

  • Du kvitter deg med fremtidig utgifter
  • Du får råd til drømmehytta
  • Du får samlet alle lånene i ett.

Vi har forståelsen av at husholdnings-økonomien har gått litt over styr de siste åra. Det er ting som nedbemanning og feil utbetaling av dagpenger fra NAV som har ført mange ut i uføret. Derfor er det fint at banker som Nordax faktisk holder hjulene i gang.

Hva man bør sjekke når man kjøper hytte

Det er flere ting man må sjekke før man slår til på budrunden. Det første er tilstandsrapporten. Det er mange som prøver å skjule feil og mangler som kan bli en kostbar affære om man går på agnet. Det er ting som råte, random, elektrisk anlegg og brannfare. Disse tingene kan bli kostbare utbedringer.

Man må også sjekke om man kan få hytte-lånet inn i boliglånet. Dette vil øke sjansen får å vinne gjennom på budrunder fordi man har større spillerom. Da får man bedre tid til å innhente informasjon og gi strategiske bud som tvinger ut flere kjøpere.

Hvorfor må du kjøpe hytte nå

Usikkerheten om hva som venter oss har blitt større. Urolighet og skjevfordeling bare øker og øker. Som rik og velstående har du kanskje like mye gjeld som du har inntekt, men den er så høy at du konkurrerer ut alle andre. Dermed har du sjansen til å vinne drømmehytta med refinansiering fra Nordax.