Sommer er ferietid!

Det betyr at mange av oss legger ut på reise enten i Norge eller til utlandet. Har du husket linser? 

Er du en av de som bruker linser, eller vurderer du å skaffe deg det? Da er det smart å gjøre det før ferien, slik at du får en ferie som ikke blir ødelagt av at du må stå i strandkanten å myse mot sola, fordi du ikke ser noen ting. Er du ute i litt god tid kan du spare penger ved å bestille linser på nettet, gjennom sider som lensstore.no.

Men hvorfor bør man ha linser, og ikke briller når man reiser på ferie? Vel, de fleste av oss har briller som faktisk kan være forstyrrende elementer i synsfeltet. Med linser får du se uforstyrret på Eiffeltårnet eller Empire State Building.

Den gjennomsnittelige kontaktlinsebrukeren i Norge er en kvinne i begynnelsen av 30-årene, viser en undersøkelse fra 2007. I snitt er nemlig norske kontaktlinsebrukere 33,5 år gamle, og seks av ti er kvinner.

Her til lands har vi aldri vært redde for å prøve ut nye ting for å korrigere synet vårt. Allerede før linser begynte å bli vanlige internasjonalt på 70-tallet ble kontaktlinser tilpasset i Norge, og i dag er vi i verdenstoppen når det gjelder å prøve ut nye typer kontaktlinser.

Det er sommer og det betyr mye sterk sol og alle rådes til å bruke solbriller for å beskytte øynene mot UV stråler. Men det er vanskelig når man har briller, ikke sant? Da må man ofte bestille solbriller med samme styrke som brillene. Men med linser kan du handle solbriller hvor som helst og du kan ha så mange par du vil, uten at det koster skjorta.

Solbriller beskytter mot UVA og UVB